Uma Thurman’ın “Kırmızı, Beyaz ve Kraliyet Mavisi” aksanı bir zevktir

yüzelli

New member
“Kırmızı, Beyaz ve Kraliyet Mavisi”nin iyi kısma gelmesi yalnızca yedi buçuk dakika sürüyor ve bununla filmin ateşli bir İngiliz prensi ile Amerikan Başkanının ateşli oğlu arasındaki büyük aşkından bahsetmiyorum. Ancak daha da büyük aksanı, belki de bu sezonun en cüretkar özel efekti olan Uma Thurman’ın şuruplu Güney aksanı içeriyor. Gina Gershon’un “Showgirls”de Ross Perot ile karşı karşıya geldiğini ve yolun yarısında olduğunuzu hayal edin – yolun geri kalanı, sürekli olarak lezzetli dökülme tehlikesiyle karşı karşıya olan bir nane şekeri ile kaplanmalıdır.

Başkan Uma Thurman (gerçek karakter adı rastlantısaldır, çünkü ekranda “Başkan Uma Thurman”dan başka türlüsü asla düşünülemez), arkası kameraya dönük olarak vurgu ilk olarak tanıtılır, çünkü bu sesle önden karşılaşma kesinlikle tek Fall Too olacaktır. “Bosch” cümbüşünden sonra filme rastlayan hazırlıksız Prime Video izleyicileri için çok şey. Ateşli oğluna ateşli prensle ilk karşılaşmasını anlatmakla meşgulken onunla tanışıyoruz. “Tatlım,” diyor Başkan Uma Thurman, “zamanında oldukça aptalca şeyler yaptın. yuh bunu …”

Kulaklarımın dikildiğini söylemek yetersiz kalır: Sanki Arianna Huffington önümde belirmiş ve True Blood’dan bir monolog okumuş gibiydi. Bu, ağır makineleri çalıştırırken kullanılacak bir aksan değil, ama Thurman bunu o kadar güçlü bir şekilde yapıyor ki, insan bir film yıldızının küstahlığına hayran kalıyor. Hatta “Red, White & Royal Blue” ateşli erkeklerin romantik talihsizliklerine geri döndüğünde onları özlemeye başladım: Filmle ilgili en heyecan verici şey, Başkan Uma Thurman’ın kendilerine verilen bir kelimeyi nasıl telaffuz ettikleri iken, neden bu sıkıcı adamlarla takılıyorsunuz? ?

Thurman’ın performansını eleştiren birkaç inceleme var, bu şikayete ancak bir noktaya kadar katılabilirim. O bir yanlış yayın mı? Belki! Elbette, işçi sınıfı kökleri olan mütevazı bir politikacıyı oynayacak birini arıyorsanız, tavrı o kadar aristokrat olan ve bir zamanlar dünyanın önde gelen politikacısı olan Ucuz Roman yıldızını düşünmezsiniz. soylular ve tanrıçalar için aktrise. Ve Başkan Thurman’ın ateşli eşcinsel oğlu ona açılma konusunda isteksiz olsa da, bu gerçekten aklımdan geçmedi: Bir zamanlar beş bölümlük bir dizi olan “Smash”ta rol almış bir kadından homofobiden nasıl korkabilirsin?

Yani evet, bunların hepsini kabul edeceğim ama insanlar Thurman’ın aksanından şikayet ettiğinde kendimi tutmam gerekiyor. Bize bu kadar keyif veren bir şey “kötü” olabilir mi? Thurman bir “Oh-sen-gerçekten-” sarsıntısı ekliyor.Gitmek“Kırmızı, Beyaz ve Kraliyet Mavisi”ndeki her sahnesine hayran kaldım ve performansı bir harika; Çizgileri irmik kadar Akdeniz tadında olsa da, onları da aynı derecede lezzetli buldum. Diğerleri önemsiz olabilir ama tek bildiğim, bu konuda deli olduğum – ve “gaga”yı “coşkulu” anlamında değil, “gaga”yı Lady Gaga’nın House of Gucci’de yaptığı her şey anlamında kastediyorum.

Öte yandan, hiçbir zaman sinematik vurguların hayranı olmadım. Bazı insanlar bir filmden etkilenmek ister ama ben sadece eğlenmek istiyorum. Elbette, birisinin bir aksan belirlemesi teknik olarak etkileyicidir, ancak kırmızı bir kalemle seyircilerde ne tür bir vızıltı bekliyor? Gösterişli 200 milyon dolarlık gişe rekorları kıran filmler çağında, biraz yapaylık hoş karşılanabilir ve hatta dokunaklı olabilir: Bu, her filmin bizi temsil edecekmiş gibi davranmayı seçen bir grup insan hakkında olduğunu hatırlatır.

Bazı insanlar abartılı bir aksanın onları filmin gerçekliğinden uzaklaştırdığından şikayet ediyor, ama bence bu berbat. gerçeküstü her film bunu yapmak zorunda. Örneğin, Benny Safdie’nin “Oppenheimer”daki tiz Macar aksanının gerçekçi olup olmadığı hakkında hiçbir fikrim yok ve dürüst olmak gerekirse umurumda da değil: Bu odaklanmış ses, anlaşmayı reddeden zorba bir karakter olan fizikçi Edward Teller için doğru geliyor. onunla diğer bilim adamları. Bazı eleştirmenler “House of Gucci”deki İtalyan aksanlarından rahatsız oldular ama o iki buçuk saati onlarsız düşünemiyorum. Lady Gaga ve Jared Leto, Moonstruck’ta Wario gibi konuşmasalardı, film tüm eğlencesini kaybederdi!

House of Gucci yönetmeni Ridley Scott, aksan söz konusu olduğunda saf değil. Yakında çıkacak olan savaş filmi Napoleon ve şu anki draması The Last Duel Fransa’da geçiyor, ancak oyuncular temelde konuşuyor… eh, yapmacık İngilizce diyelim mi? Scott bir keresinde The Last Duel’in yıldızlarına Fransız aksanlarını zorlamanın “bir felaket” olacağını söylemişti ama ben buna katılmıyorum. Ben Affleck’in can alıcı repliklere kendini beğenmiş bir “a-hon-hon-” ile geldiğini hayal edin.Hazine!“Artık ona sahipsin, onsuz olmak istemiyorsun.

İnsanları en çok rahatsız eden aksanlar, “Aslında ben oralıyım ve gerçek hayatta insanlar böyle konuşmaz.” Ama filmler gerçek hayat değildir ve asla da olmamalıdır. Bizi alışılmadık şekillerde yansıtmak için tasarlanmış komik aynalar, bizi çoklu evrenler, üç metrelik mavi insanlar veya fen bilgisi öğretmeni rolündeki Mark Wahlberg gibi tuhaf şeylere inanmaya davet eden rüya dünyalarıdır.

Güney Kaliforniya’nın bir yerlisi olarak, oyuncuların konuşma kadanslarımızı denemelerine (Emma Watson, The Bling Ring’den daha iyisini yaptı mı?) ve bunların doğruluğunu kontrol etmeyi hayal bile etmemelerine kesinlikle bayılıyorum. Romy and Michele’s High School Reunion’daki Mira Sorvino’yu hatırlatan tekdüze bir tonda birçok İngiliz’in Amerika’yı konuşmasını bile eğlenceli buluyorum: Bunu beni eğlendirmek için mi yapıyorsun? Ne kadar tatlı!

Aksan çalışması söz konusu olduğunda, iyi olmanıza gerek yok, sadece ilginç olmanız gerekiyor. Ancak, kişisel deneyimlerime dayanarak konuşuyor olabileceğimi kabul edeceğim. Bir keresinde bir lise öğretmeni benden sınıfın önünde İngiliz aksanıyla konuşmamı istedi ve panikle aklıma Katharine Hepburn (dikkat çekici bir şekilde İngiliz değil) geldi. Egzotik konuşma tarzlarını taklit etmeye çalışırken, Orta Atlantik’in kuzeyinde bir yere indim ve boğuldum.

Ama nasıl bir yol. Diğer öğrencilerin yüzlerini hala hatırlıyorum: şok olmuş, memnun, dehşete düşmüş, zoraki. Bir aktör ya eksik kalan ya da çok aşan bir aksanı denediğinde şimdi hissettiğim her şey bu. Bir Kızgın Damdaki Kedi’nin İngiliz sahne yapımından bir alıntı var. düzenli olarak döner çünkü aktris Sienna Miller “Nell”de Tennessee Williams’la olan diyaloğunu Jodie Foster gibi anlatıyor. Her seferinde izliyorum ve o birkaç saniyeyi Zapruder görüntüleri gibi analiz ediyorum. Hatta kulağa gerçekten öyle gelmiyorsa güneylilerin başlaması gerektiği sonucuna bile vardım.

Yani bence Uma Thurman’ın özür dileyecek bir şeyi yok. Elbette, onu bir Austin yerlisi olarak satın almak zor, ama şehrin sloganı Dır-dir “Austin’i Tuhaf Tutun” ve denediği için Thurman’ın aksanını suçlayamazsınız. “Kırmızı, Beyaz ve Kraliyet Mavisi”nin Ryan Murphy’nin kılavuzundan bir sayfa koparıp sırf bu anın Gay Twitter’da viral olabilmesi için Thurman’ı Truvada ve dip hakkında konuşmaya zorlaması benim için çok daha utanç verici. Aksanı bunun için yeterliydi!

En azından, izleyiciler bir film aksanını “iyi” veya “kötü” bir şey olarak ilan etmeye kararlı olduklarında biraz daha hoşgörünün gerekli olduğuna sizi ikna ettiğimi umuyorum. Meryl Streep gibi bir aktrisin kusursuz bir aksanı hiçbir şeymiş gibi yapması inanılmaz ama insanlar denediğinde de bir o kadar büyüleyici. Oyunculuk zanaatı konusunda genellikle yüksek fikirli olabiliriz, ancak bazen eğlenceli bir gerçeğin korkunç bir şekilde hatırlatılması iyidir: Bir sürü oyunculuk sadece komik konuşmadır.