WFMU plak fuarından izlenimlerim

yüzelli

New member
Sevgili dinleyiciler,

Hafta sonu, 2019’dan bu yana ilk kez şahsen geri dönen bir New York kurumu olan WFMU Kayıt ve CD Fuarı’nda biraz zaman geçirdim. Bu yılki Plak Fuarı, Queens’teki Knockdown Center’da plaklar ve diğer müzik ürünlerini satan, dinleyicilerin desteklediği muhteşem radyo istasyonu 100 satıcısı için bir bağış toplama etkinliğiydi. Saatlerce internette dolaştım ve işim bittiğinde kutuların üzerine eğildiğim için sırtım ağrıyordu ve yanımda taşıdığım plaklar yüzünden kollarım ağrıyordu. Plak toplamanın spor olmadığını kim söylüyor?

Ancak omzumda devam eden ağrı, oldukça iyi bir plak yığınıyla ayrıldığım anlamına geliyordu ve bunlardan bugünün çalma listesini oluşturdum.

Bazı insanlar plak gösterilerine gider ve nadir bulunan buluntulara ve aranan koleksiyon parçalarına çok para harcamaya hazırdır. Ama amacım bu değildi: Ucuz heyecanlar ve spontane keşifler için bu işin içindeydim. Mesela onu harika, yeni gibi bir durumda buldum Ike ve Tina Turner Etkinliğin son saatlerinde çoğu plakta yüzde 50’ye varan indirimlerin yapıldığı standda daha önce hiç duymadığım canlı albüm. (Bu anlaşmanın ışığında, Dinozor Jr.Ayrıca son dakikada kalitesiz bir klasik olan “Her Yerimde Yaşıyorsun” şarkısını da çıkardım.) 5 $ veya daha düşük bir fiyata şu adresten plaklar satın aldım: Bob Dylan Ve Roberta Flack.

Ama aynı zamanda indirim kutusunun tehlikelerini de öğrendim. 3 dolarlık bir kopyasını eklediğimde Waylon JenningsGreatest Hits’i yığına eklediğimde LP’nin durumunu kontrol ettiğimi sanıyordum. Ama görünüşe göre etikete bakmamıştım. Çünkü dün onu kutudan çıkarıp oynamaya çalıştığımda aslında elimde bir şey olduğunu keşfettim… Neil Elmas“12 Greatest Hits, Cilt II.” Kaba bir uyanıştan bahsedin.

Ancak genel olarak gösteri çok keyifliydi ve plak satıcılarıyla Discogs’tan bir şeyler sipariş etmekten çok daha kişisel bir atmosferde etkileşim kurma şansı yakaladık. Her standın kendi tarzı ve kişilik özellikleri vardı – şüpheli derecede büyük bir kase ücretsiz “I p>
İşte karşınızda tamamen fuarda satın aldığım plaklardan derlediğim bir çalma listesi. Keyfini çıkarın ve unutmayın: Her zaman satın aldığınız şeyin etiketini kontrol edin, aksi takdirde Neil Diamond’ın “America” şarkısını duyduğunuzda kafanız karışabilir.

Spotify’da okurken dinleyin.

1. Beach Boys: “Islık Çalın”

İşte Beach Boys’un 1967 tarihli “Smiley Smile” albümünden kısa, tuhaf, tonu belirleyen bir açılış parçası – baş vokalleri Carl Wilson’a ait -. (YouTube’da dinle)

2. Kraftwerk: “Bilgisayar Dünyası”

Kraftwerk’in 1981 tarihli Computer World albümü, aralarında Coldplay’in de bulunduğu sayısız müzisyen tarafından örneklendiği için en etkili albüm olabilir. Albümün ev bilgisayarı teknolojisine olan lirik hayranlığı, Kraftwerk’in ilkel ve önsezinin imzasını taşıyan kombinasyonunu temsil etse de, albüm hala yeni ortaya çıkan bir gelecekten gelen çatırdayan bir aktarım gibi inanılmaz derecede taze ve çağdaş geliyor. (YouTube’da dinleyin)

3. Dinozor Jr.: “Kavanozda”

Ve şimdi tamamen farklı bir şeyle karşınızdayız: İşte Dinosaur Jr.’ın 1987 tarihli albümü “You’re Living All Over Me”den daimi favori. Sözlükte “shambolik” diye arattığınızda bu şarkı otomatik olarak çalacaktır. (YouTube’da dinleyin)

4. Bob Dylan: “IŞİD”

Desire, vinil koleksiyonumda eksik olan, 70’lerden kalma nadir bir Dylan albümüydü, bu yüzden 5 dolara bir kopyasını almaktan kendimi alamadım. Homeros’un seyahat günlüğü “Isis” belki de albümün tarzının en iyi göstergesidir: aslında özünde evlilik üzerine dolaylı bir meditasyon olan dolambaçlı, anlatısal bir hikaye şarkısı. Nedense Dylan’ın “dünyanın en büyük kolyesi” demesi beni her zaman eğlendiriyor. (YouTube’da dinleyin)

5. Beach Boys: “Kahramanlar ve Kötü Adamlar”

Brian Wilson ve Van Dyke Parks arasındaki iddialı ilk işbirliği, Beach Boys’un kataloğundaki en çok konuşulan şarkılardan biri – 2011’deki kutu setindeki The Smile Sessions CD’sinin tamamı bu şarkının kaydına ayrılmış durumda – ve Wilson sonunda şarkıyı daha da fazla yeniden yorumlamış olsa da uzun zamandır beklenen “Smile” albümüne tutkusu vardı, Boys’un “Smiley Smile” albümünde çıkan orijinal 1967 albümünde de pek çok parlaklık var. (YouTube’da dinleyin)

6. Ike ve Tina Turner: “Seninki Gibi Bir Aşk (Her Gün Kapıyı Çalma)”

Ike ve Tina Turner’ın her canlı albümünde olduğu gibi, 1971’de Carnegie Hall’daki bir performansı belgeleyen “Ne Duyursan Onu Alırsın” çift CD’sinde dinamik, hızlı sayılar konusunda hiçbir eksiklik yok. Ancak setin en güzel anlarından biri, ilk kez Martha ve Vandellas tarafından kaydedilen Hollanda-Dozier-Holland klasiği “A Love Like Yours (Don’t Come Knocking Everyday)”in duygusal, yavaşlatılmış yorumunu çalarken yaşanıyor. Tina Turner’ın yakıcı vokalleriyle tamamen yapısızlaştırıldı. (YouTube’da dinleyin)

7. Lou Reed: “Sizce nasıl bir his?”

Lou Reed’in 1973 tarihli destansı “Berlin” – uyuşturucu bağımlısı Caroline ve Jim çiftinin hikâyesini anlatan bir şarkı dizisi – muhtemelen tüm zamanların en depresif albümlerinin kısa listesinde yer alıyor. Ama aynı zamanda Reed’in en harika parçalarından biri, plak koleksiyonumun “R” bölümünde büyük bir boşluk bırakan parça. Lütfen albümdeki en az üzücü şarkılardan birinin keyfini çıkarın (“Berlin” hakkında çok şey söylüyor çünkü şarkı şu sözlerle başlıyor: “Hızlı araba sürerken ve yalnızken nasıl hissettirdiğini düşünüyorsun?”) . (YouTube’da dinleyin)

8. Roberta Flack: “Hey, bu şekilde veda edemezsin”

Ve son olarak, Roberta Flack’in 1969’daki ilk albümü “First Take”den Leonard Cohen’in “Hey, That’s No Way to Say Goodbye” parçasının zarif ve güzel coverı. Her nasılsa şarkı sözlerinin basit şiirselliği hoşuma gitmedi, ta ki Flack’in sesinde söylendiğini duyana kadar, “Walk me to the köseye/Bizim adımlarımız her zaman kafiyeli olacak”. (YouTube’da dinleyin)

Elmasları ve dünyanın en büyük kolyesini düşündüm.

Lindsey

Amplifikatör çalma listesi

Spotify’da dinleyin. Bu oynatma listesini her yeni haber bülteninde güncelliyoruz.

“WFMU Record Fair’den My Haul” şarkı listesi.
Parça 1: Beach Boys, “Islık Çalın”
Parça 2: Kraftwerk, “Bilgisayar Dünyası”
Parça 3: Dinozor Jr., “Kavanozda”
Parça 4: Bob Dylan, “Isis”
Parça 5: Beach Boys, “Kahramanlar ve Kötü Adamlar”
Parça 6: Ike ve Tina Turner, “Seninki Gibi Bir Aşk (Her Gün Kapıyı Çalmaya Gelmeyin)”
Parça 7: Lou Reed, “Nasıl Hissettiğini Düşünüyorsun”
Parça 8: Roberta Flack, “Hey, Bu Veda Etmenin Yolu Değil”

Ekstra şarkılar

Biraz ne dersin WaylonSonunda?

Ambiyans müziğinin Japon öncüsünü de dinledim Hiroşi Yoşimurayakın zamanda yeniden yayınlanan 1986 albümü “Çevre” başlangıçta belirli bir şirketin prefabrik evlerinde çalınmak üzere bestelenmişti. Eleştirmen Joshua Minsoo Kim, Pitchfork için albümle ilgili güzel ve bilgilendirici bir inceleme yazdı ve şunları kaydetti: “Yoshimura, dinleyicileri duyularına odaklanmaya ve etrafımızı saran ne kadar çok müzik olduğunu fark etmeye teşvik ediyor gibi görünüyor.” Böyle bir ortamda yaşamak istiyorsanız dinleyin. yüzen bulut.