Wim Wenders, Avrupa'daki savaşın 80 yıl önce gerçekten sona erdiği hakkında

yüzelli

New member
Ünlü Alman film yönetmeni Wim Wenders, NS rejiminin teslimini takip eden Avrupa'da barış kadar eskidir.

Kısa bir filmde İkinci Dünya Savaşı'nın sonunu hatırlaması talimatını verdiğini söyledi. Ama şimdi, Ukrayna'da bir savaşla, kendisine “Avrupa'ya karşı bir savaş” olarak adlandırıldığını söylüyor Wenders, misyonların nadiren daha yüksek olduğunu söylüyor.

Filmde, “Kıtamızın kurtuluşundan seksen yıl sonra, Avrupalılara tekrar barışın kabul edilemeyeceğini biliyoruz.” Diyor. Diyerek şöyle devam etti: “Şimdi elden özgürlüğün anahtarlarını koymak bize kalmış.”

Berlin'deki ofisinde yapılan bir röportajda Wenders, onlarca yıllık barışın hayatımı “tanımladığını” söyledi çünkü savaş ebeveynlerinin hayatını tanımladı. Wenders, bir ordu cerrahı olan babası öne beş yıl geçirdi ve sınıfında orada ölmeyen tek kişi oldu. “80 yıldır barış içinde yaşayan ilk nesil Almanlardan birine ait olma ayrıcalığına sahiptim” dedi. “Atalarımın hiçbirinde bu ayrıcalık yoktu.”

Avrupa ve Almanya, Dachau ve Bergen-Belsen gibi toplama kamplarında karanlık anıt etkinlikleri de dahil olmak üzere bu hafta savaşın sonunu hatırlamak için farklı çabalarla dolu. Ancak Wenders'ın filmi, “Paris, Teksas”, “Wings of Desire” ve “Amerikalı Arkadaş” gibi ödül kazanan filmlerin arkasındaki adamın nadir kişisel ve politik iradesidir.

Yeni film beş dakikadan daha kısa bir süredir ve “Özgürlüğün Anahtarları” olarak adlandırılıyor, hikayenin yazıldığı küçük bir okul: Alman ordusunun 2:41 A.M. Müttefik komutanlarına 7 Mayıs Frank Roosevelt'in koşulsuz devirini imzaladığı küçük bir okul, D. Eisenhower, en iyi müttefik komutan, Avrupa.

Bugün, komutanların çalıştığı ve teslimiyetin imzalandığı en üst kattaki kart odasını içeren okulda teslim müzesi adlı küçük bir müze var.

Eisenhower ve ekibi okuldan ayrıldıklarında, anahtarları şehrin yetkililerine teslim etti ve şimdi müzede küçük bir ekran durumunda sergileniyor. “Komutan -chief, anahtarları Reims Belediye Başkanına iade ediyor ve şöyle diyor:” Bunlar dünya özgürlüğünün anahtarı, “diyor. Bu anahtarların görüşüne çok dokundum, ancak şimdi küçük bir müzede sadece anahtar var. “

Wenders müzeden dolaşıyor, mevcut öğrencilerle diğer sergilere ve sohbetlere bakıyor. Devir, günün olaylarının arşiv materyali ve aktörlerle modern bir yeniden yapılanma ile yeniden ele geçirilir.

Sovyetler, Alman Yüksek Komutanlığının Berlin'deki teslim olmasını fethettiklerini tekrarladığı konusunda ısrar etti. Bu etkinlik, genellikle savaşın resmi olarak Avrupa'da sona erdiği an olarak kabul edilen 8 Mayıs ertesi akşam gerçekleşti. Sovyet işgalinde, anlaşmanın onaylandığı bina yıllarca 1941'den 1945'e kadar Büyük Vatansever Savaşı'nda faşist Almanya'nın koşulsuz devredilmesi müzesi olarak biliniyordu, ancak Alman yeniden birleşmesinden sonra Müze Berlin-Karlshorst olarak yeniden adlandırıldı.

Wenders, “Fikir, gerçekliğin müzakere edildiği ve imzalandığı yere gitmekti, sadece 8 Mayıs'ta Karlshorst'ta tekrarlanan gibi değil, aynı zamanda gerçek McCoy gibi.” Dedi. “Fransa'da hayatımın gerçekleştiği bu özgürlüğü borçlu olduğum bir yer.”

Ağustos 1945'te doğan Wenders, 1960'ların ve 1970'lerin, WAR neslinin etkili bir sanat evi devrimi olan 1960'ların ve 1970'lerin SO -“Neue Deutsche Kino” hareketinde önemli bir figür haline geldi. Son yıllarda, bu günlerde onu finanse etmek ve yeşillikleri korumak için daha az karmaşık olan belgesel filmlere döndüğünü söyledi. Alman, İngilizce ve Fransızca olmak üzere üç dilde “Özgürlüğün Anahtarları” nı anlatıyor ve en eski çalışmalarına bakan ve Vietnam'daki savaşa karşı Alman protestolarını belgeleyen politik bir film için baktığını söyledi.

Film, Alman Dışişleri Bakanlığı'ndan bir fikir tarafından tetiklendi. Ukrayna'nın Rusya'da tam istilası ve Avrupa-skeptik cumhurbaşkanı Trump'ın yeniden seçilmesinden bu yana, kamu haberlerinde, özellikle Alman değerleri ve ülkenin Avrupa güvenliğine olan bağlılığı hakkında daha belirsizdi, Stratejik iletişimden sorumlu olan üst düzey bir diplomat olan Peter Psssek.

Bakanlık, ekibinin çoğunun yanı sıra ücretsiz çalışmayı kabul eden Wenders'a döndü. Bakanlık, projenin teknik çalışan ve üretim ödemesi için “100.000 Euro'dan az” (yaklaşık 113.000 ABD Doları) sağladı.

Pash, “Ukrayna'daki savaş ve şimdi Amerika Birleşik Devletleri'nde neler oluyor, sesimizi yükseltmemiz ve kendimizi açıklamamız gerektiğini bulduk.” Dedi. “Ne yaptığınızı açıklamazsan, güven kaybedeceksiniz.”

“” “Özgürlüğün anahtarı” çok iyi uyan bir sembol, “diye ekledi. Seksen yıllık Amerikan koruması artık güvenilir görünmüyor. Bu anahtarları devralmalı ve sorumluluğumuzu almalıyız. “

Wenders, filmin gençlerle konuşacağını umuyor, ancak şüpheleri var. Reims'deki okulun Fransız öğrencileri bile savaşı eski bir hikaye olarak görüyor. “Bu barışta yaşayan üçüncü nesilsiniz ve bu yüzden bunu kabul ediyorsunuz” dedi. “Bunun sonsuza dek olduğuna inanmayı kolaylaştırıyor.”

Reims'teki çekimler “beni özgürlüğün ne kadar değerli olabileceğinin çok farkında yarattı” dedi. “Bunu hayatımda da kabul etmiştim ve bu küçük savaş alanını gördüğümde, gerçekten ne kadar kırılgan olduğunu fark ettim.”

Öğrencilerle konuştuğunda, “O anda insanları ciddiye almanın bile Avrupa'da oldukça iş olduğunu fark ettim. Kelime de başka bir şey bilmiyorlar çünkü filmi gerçekten açık tutmak istedim” dedi.