Yangınlar nedeniyle Oscar adaylıkları ertelendi

yüzelli

New member
Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Los Angeles'ta halen devam eden yangınlar nedeniyle adaylık duyurusunu bir kez daha erteledi. Ayrıca 10 Şubat'ta yapılması planlanan yıllık öğle yemeği de iptal edildi.

Oscar'ları düzenleyen kuruluş Pazartesi günü yaptığı açıklamada, oylama süresini bu kez Cuma gününe kadar uzatacağını söyledi. Adaylıklar 23 Ocak'ta Pasifik Saatiyle 05:30'da açıklanacak. Adaylıkların başlangıçta Cuma günü açıklanması planlanıyordu ancak akademi, ilk olarak geçen hafta birkaç günlük bir gecikme duyurdu.

Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Bill Kramer ve Başkan Janet Yang yaptıkları açıklamada, “Hepimiz yangınların etkisiyle ve toplumumuzdaki pek çok kişinin yaşadığı ağır kayıplardan dolayı perişan durumdayız” dedi.

Açıklamada şöyle devam edildi: “Los Angeles bölgesinde halen devam eden yangınlar nedeniyle, üyelerimize daha fazla zaman kazandırmak için oy verme süremizi uzatmanın ve adaylık duyuru tarihimizi ertelemenin gerekli olduğunu düşünüyoruz.”

Akademinin, yılın adaylarının yıllık sınıf fotoğrafının çekildiği öğle yemeği, kurulduğu 1982 yılından bu yana ikinci kez iptal edildi. (Pandemi nedeniyle ilki 2021 yılında düzenlendi.) 18 Şubat'ta yapılması planlanan Bilimsel ve Teknik Ödüller etkinliği henüz belirlenemeyen ileri bir tarihe ertelenecek.

Ayrıca şu açıklamayı da okuyun: “Önümüzdeki birkaç hafta boyunca bölgenin altyapı ve konaklama ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken, etkinlik programımızda sektörümüzün desteğini alacağına inandığımız bazı değişiklikler yapmamız zorunludur.”

Oscar yayını 2 Mart'ta da gerçekleştirilecek.

Akademi, “yangınlar sırasında yardım eden ön saflardaki çalışanlarımızı onurlandırmayı, etkilenenleri anmayı ve insanları akademiye katılmaya ve yardım çabalarını desteklemeye teşvik etmeyi” sabırsızlıkla beklediğini ekledi.

Ayrı bir gelişmede, Kayıt Akademisi Pazartesi günü Grammy ödüllerinin planlandığı gibi 2 Şubat'ta yapılacağını ve CBS'deki yayının ilk müdahale ekiplerini de onurlandıracağını duyurdu.