Yasak, medya baskısından ürküp kaçmış

Şahit

Global Mod
Global Mod
Yasak, medya baskısından ürküp kaçmış

ELİF ALTIN İstanbul - Yasak’ın emniyet ifadesinde Mahmutyazıcıoğlu’nu olay gecesine kadar hiç görmediğini, 10 yıldır Beşiktaş Kulübü’nde kongre üyesi olması sebebiyle Mahmutyazıcıoğlu’nun adını medyadan bildiğini söylediği öğrenildi. Şüpheli Yasak ifadesine, kardeşiye buluşmak için Yeşilköy'e geldiğini belirterek, şunları anlattı:

"Orada daha önceden tanıdığım Seccad bana Cunda Balık isimli yeri gösterdi. Kardeşimin balıkçıda oturduğunu birileriyle konuştuğunu ve problem olabileceğini söyleyerek 'git bir bak' dedi. İçeri girdim, kardeşimin olduğu masaya oturdum. Şafak Kadir’e hakaretler ediyordu. İkisi arasında masa vardı. Ben Şafak’ı tutmaya çalıştığım esnada silah patladı ve döndüğümde Kadir’in elinde silah gördüm. Şafak yerdeyken başka bir şahsa daha bir el ateş ettiğini gördüm. Şafak’ı dışarı çıkartıp ambulans çağırmak istedim. Şafak kilolu olduğu için taşıyamadım. Ve sürükleyerek dışarıya çıkarmaya çalıştım. Kadir, kapıda rasgele 2 el daha ateş etti. Silahı Kadir’den aldım ve beraber uzaklaştık. Silahı poşete koyup kayalıkların arasına sakladım. Ne yapacağımı bilemedim. Medya baskısından dolayı ürktüm. Medya baskısı azalınca teslim olmak istemiştim. Kardeşim Kadir’in amacı öldürmek değildi.” Alıntıdır.