Yeni normalde yeni sezon*

yüzelli

New member
Normale döndük mü? Yıldız işareti sürekli olarak ortaya çıkıyor. New York başka bir Kovid dalgasını yaşıyor ve bu sezonun bazı müzik, performans ve diğer sanat formlarının temeldeki kaybını görmezden gelmek zor. Rolling Stones, davulcuları Charlie Watts’ın 2021’deki ölümünden bu yana ilk kez yeni bir albüm yayınlıyor. Kendisi de 2021’de ölen Stephen Sondheim’ın son müzikali “Here We Are”ın bu ay Shed’de prömiyeri yapılması planlanıyor. . “Saatler”le Pulitzer Ödülü kazanan romancı Michael Cunningham, on yıl içinde ilk kitabını yayınlıyor ve bu kitap, Ulusal Kitap Ödülü sahibi Sigrid Nunez’in yakında çıkacak romanı “Kırılganlar” gibi pandemi sırasında geçiyor.

Herkes günlük yaşamın stres ve travmalarıyla baş eden sanat ve eğlenceyi aramak istemez ve ben bu duyguyu anlıyorum. Bazen kültürle birlikte yaşam, ölüm ve dünya hakkında düşünmek, anlaşıldığını veya görüldüğünü hissetmek isteriz, ancak bazen kaçmak isteriz ve doğru komedi, video oyunu veya 19. yüzyıl resmi bir sanat eseridir, evet, ama daha önemlisi o anda, bir dikkat dağılması, kaosun içinde bir duraklama, çerçevenin hemen dışında.

Kültürün sevdiğim yanı, dünyaya bir yanıt sağlaması, ama aynı zamanda bazen ondan beklediğimiz dinlenmeyi sağlamasıdır. Ağustos ayında Maui’deki orman yangınlarını okumak için ekranı endişeyle yenilerken Arts & Leisure’ın teslim tarihleri, toplantıları ve kovalamacalarından dikkatimin dağıldığını itiraf etmeliyim. Ailem Hawaii’li ve evlerini, geçim kaynaklarını, sevdiklerini kaybeden insanların resimlerini görüyorum ve Nunez’in “Kırılganlar”da yazdığı şu sözleri hissediyorum: “Artık şu şekilde karakterize edilen bir dünyayız: sürekli felaket.”

Daha sonra New York’ta okul gezisiyle ilk ziyaretimden bu yana hayatımın bir parçası olan az sayıdaki yerden biri olan Metropolitan Sanat Müzesi’ni ziyaret ettim. Alabamalı gizli müzik grubu ineği olduğumdan beri baktığım asırlık sanat eserlerine baktım. Onları yaratan sanatçıların hayatları boyunca katlandıkları doğal ve insan yapımı felaketleri düşünün. Bütün bunlar bana kültürün kaçmanıza ve bir durumla yüzleşmenize nasıl yardımcı olabileceğini hatırlattı. Fransız dans kolektifi (La)Horde’u ve üyelerinin çevrenin ve dengeleyici yapıların, aynı zamanda daha zarar verici, şiddetli olanların çöküşü fikriyle nasıl boğuştuğunu okuduğumda bu durum daha da güçlendi ve meslektaşım Gia Kourlas’a şunları söyledim: “Bugün punk olmanın yolu daha iyi bir gelecek için çalışmak olabilir.”