Yeni sunucular Lulu Miller ve Latif Nasser, Radiolab’ı kendilerinin yapıyor

yüzelli

New member
Milyonlarca aktif şovun sürekli değişen platformlar ve iş modelleriyle uğraştığı, ses endüstrisi için çalkantılı bir dönemde, “Radiolab” mücadelenin dışında kalmayı başardı. Dagher, sunucu değişikliğinden bu yana seyircinin sabit kaldığını söyledi. Helen Keller’ın gizli yaşamıyla ilgili geçen yılki program veya kasetlerin kültürel tarihinin izini süren bir yıl önceki dizi gibi, hâlâ geniş çapta paylaşılan bir dinleme deneyimi oluşturabilen ender podcast’ler.

Miller ve Nasser’in tutkularından biri, bu mirası yirmi yıl daha uzatmak. Neredeyse bir ağızdan, gösteriye karşı en kutsal görevlerini üç kelimeyle anlattılar:

“Kırma onu!”

Abumrad yönetimi altında, uzun süredir düşmanı ve yardımcı sunucu olan Robert Krulwich (2005’te şovun yaratılmasına yardım eden ve 2020’de emekli olan) ve orijinal yönetici yapımcı Ellen Horne (2015’te ayrılan) ile işbirliği içinde, “Radiolab” sesli müzik için çok yönlü bir araç haline geldi. , entelektüel olarak meraklı ve duygusal olarak meşgul hikaye anlatımı. Katmanlı vokal parçaları, soğuk açılışlar (“Hey, beni duyabiliyor musun, tamam mı?”) ve bir muhabirin bir sunucuyu bir hikaye boyunca gezdirdiği “beyin dökümü” bölüm formatı dahil olmak üzere modern podcasting’in çeşitli geleneklerini popüler hale getirdi.

Transom.org’un kurucusu ve Atlantic Public Media’nın yönetici direktörü Jay Allison, “Devrim niteliğindeydi” dedi. “Biz bir akustik medyayız, ancak çoğu zaman bunu halka açık radyo dinleyerek anlayamazdınız. ‘Radiolab’da her saniye tamamen kulaklar için tasarlandı ve bir notadaki nota gibi işlendi.”

Yeni sunucular, “Radiolab” doktrininin takipçileri olduklarını itiraf ettiler. 39 yaşındaki Miller, gösteriye 2005 yılında stajyer olarak katıldı ve daha sonra dördüncü işbirlikçisi oldu. Brooklyn’de bir marangoz asistanı olarak çalışırken, Güneydoğu Asya ateşböceklerinin senkronize sürüleriyle ilgili bir bölümün ruhani bir nota ve aktarıcı ses tasarımına dahil edildiği, kökenin bilimiyle ilgili bir bölüme aşık olduğunda: gölün dalgaları, kuşların şarkıları.

“Daha önce hiç böyle bir şey duymamıştım” dedi. “gibiydim Bu nedir? Oraya gitmek istiyorum.

37 yaşındaki Nasser, Harvard doktora tezinin konusu olan Tanganyika’da (şimdi Tanzanya) bir gülme salgını hakkında bir bölüm duyduktan sonra 2010 yılında gösteri için soğuk bir perde yazdı.