Deneysel bir tiyatro yapımcısının hayatında şaşırtıcı derecede yoğun 7 gün

yüzelli

New member
Ocak ayı, New York'un ticari tiyatrosunun tatilden kurtulduğu ve açılışlara ara verdiği bir dönem olarak değerlendiriliyor.

Under the Radar, Prototype ve Exponential gibi festivallerde kendini sergileyen deneysel performans sahnesi için başka bir hikaye. Peter Mills Weiss gibi birinin zamanı geldi.

36 yaşındaki Weiss telefonla yaptığı açıklamada, “Ocak ayı, her zaman her şeyi yapan ve pantolonunun dibinde oturan herkesin oluşturduğu inanılmaz bir kalabalık.” dedi. “Elimden geldiğince destek olmaktan mutluluk duyuyorum.”

Weiss, sürekli birlikte çalıştığı Julia Mounsey ile birlikte While at Soho Rep (2021) ve geçen yılki Under the Radar Julia Mounsey'deki “Açık Mikrofon Gecesi” gibi rahatsız edici, karanlık ve komik şovların yaratıcısı olarak pek çok şapka takıyor. .

Ayrıca, o ve Ann Marie Dorr, Brooklyn'in avangart merkezi The Brick Theatre ve ek binadaki Brick Aux'un ortak geçici sanat yönetmenleridir. Brooklyn'in Bushwick kasabasında yaşayan Weiss aynı zamanda oyunculuk ve ses tasarımıyla da uğraşıyor. “Her işin uzmanı olmayı seviyorum” dedi.

Weiss, Ocak ayı ortasında kültürel beslenmesinin bir günlüğünü tuttu ve bu günlüğe “Soho Rep is Not a Building” katılımıyla ulaştı. Soho Rep'in bir binası vardı…”, şirketin Tribeca'daki eski evi Walkerspace'i onurlandıran 12 saatlik bir “maraton töreni”. Bunlar telefon ve e-posta röportajlarından düzenlenmiş alıntılardır.

Pazartesi: taşınıyor, yükleniyor

Kendi alanlarından taşındıkları için, Soho Rep'in “Soho Rep Bir Bina Değil” filmi için sandalyeleri kalmamıştı, ben de bu tür bir komedi mekanı olan yaşam dünyasından 38 sandalye teklif ettim ve kurulmasına ve çalıştırılmasına yardımcı oldum ( başka bir oda aramanın ortasındayız). Ontolojik-histerik tiyatronun orijinal katlanır sandalyeleridir.

Ars Nova'da Reid Tang'ın Nazareth Hassan tarafından yönetilen bir oyunu olan “Geleceğin Eşi”nin okunması için provanın ilk gününe yetişebilmek için kamyondan indim.

Daha sonra, Brick'te Ella Lee Davidson'un “Sapphire” ve Aux'da “Cool Zone: The Lost Episode” adlı şovunun eş zamanlı yüklemelerine koştum.

Salı: Malzemeleri alın ve yapın

Sabahı Brick ve Aux arasında ileri geri yürüyerek geçirdim ve Ann Marie Dorr'la buluştum. Biz geçiciyiz, dolayısıyla Theresa Buchheister çoğunlukla sahtedir [the former Brick artistic director] Eski programlama. Nisan ayında gerçekleştireceğimiz açık erişim programı olan ?!: New Works'ün küratöryel yönteminin oluşturulmasına yardımcı oldum.

Daha sonra Cumartesi günü Walkerspace'e övgüm üzerinde yaklaşık üç saat çalıştım. Ben de tavuk suyu yaptım. Yemek yapmayı seviyorum, rahatlama yollarından biri bu.

Çarşamba: Garip Bölge

Julia ile sabah 10'da Aux'da tanıştım. Halen devam eden bir çalışma olan bu şeyi okuduk. Bu bir adaptasyon, dolayısıyla bizim için tuhaf bir alan; biz sadece insanların bizden bekleyebileceklerinin tam tersini yapmakla ilgileniyoruz.

Sonra Ars Nova'ya gittim, iki saat okuma provası yaptık ve yardımcıya döndük. Heyecanlı bir yönetim kurulunun ardından Exponential'ın parçası olan “Sapphire”ın açılış gecesine gittim. Parça birçok açıdan gerçekten komik ve kışkırtıcıydı. Seyirci bunu gerçekten yedi.

Perşembe: bin yıllık kızartma

Uyuyakaldım ve bir gün boyunca okuma provası yaptım. Okumalarda meydana gelen küçük şeylerin ana canlandırmasıydı, örneğin ayağa kalktığınızda, oturduğunuzda, bu tür şeyler gibi.

O gece Matthew Antoci ve Meaghan Robichaud'un “Miyav!” şarkısını izlemeye gittim. dock'u yüklerken. Şaşırtıcı bir şekilde, daha önce bu odaya hiç girmemiştim ve burası çok güzel bir yer. Gerçekten sevdiğim bir şekilde tam, mutlak kaos içeren şovlardan biriydi. Gösterinin ortasında sinirlendim çünkü Meaghan Y kuşağının ne kadar berbat olduğuna dair bir tür nutuk çekti ve “Seyirciler arasında Y kuşağı kim?” diye sordu. Her katılmam istendiğinde katılıyorum, bu yüzden elimi kaldırdım. Onun bir Zoomer olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden benim neslime karşı bir kemiğe sahipti ve bence bu çok soğuk.

Evde yarım paket kraker yedim, video oyunu oynamaya çalıştım ama başarısız oldum ve yattım.

Cuma: Antifaşist Kukla Gösterisi Gösterisi

ARS Nova'daki okumalar iyi geçti. Bunun bir felaket olmayacağını düşündüm ve parça gerçekten harika. Başkalarıyla bir ton değiş tokuş yapmam, bu yüzden bu benim için her zaman bir tür deneyimdir. O akşam Aux'da bir tür anti-faşist kukla gösterisi fantezisi olan “Cool Zone”u gördüm. Gerçekten çok eğlenceliydi ve çok satıldı.

Cumartesi: 11 övgü sahibi

Cumartesi günü çılgıncaydı; Soho Temsilcisi Bir Bina Değildir, sabah 10'dan akşam 22'ye kadar Eric Ting, her biri kendi ruh halini yansıtan yaklaşık yüz kişinin okuduğu 11 övgü sipariş etmişti. Akşam 7 civarında Carmelita Tropicana ve ben ev sahipliği yapmaya başladık. Temel olarak bir plan olarak dört kısa mesaj alışverişinde bulunduk. Bunu yapmak istedi [grieving] Keriah'nın ritüeli – tam olarak ritüel değil ama buna benzer bir şey – bu yüzden pantolonunun paçalarından birini beni parçalamaya hazırladık. Ben aşırı istekliydim ve o da bana kızdı, şöyle dedi: “Peter, dışarısı soğuk!” Birkaç klasör klipsi buldum ve pantolonunu bir araya getirdim. Gişe yöneticisi ve Yazar Direktör Laboratuvarı'nın eş başkanı William Burke, Soho Temsilcisi'nde yıllar boyunca yaşadığı her şeyi anlatan bir ev içi konuşma yaptı. Komedi Dili'nde yıkıldı. Kaye Hurley [Soho Rep’s marketing and media manager] İnsanlar ayrılırken lobideki tüm posterleri indirdim.

Pazar: Bir bulanıklık

Tuğlaya gitmem gerekenden çok daha geç gittim ama “Sapphire” önceki gece boşaltılmıştı. Cool Zone ekibini yakındaki Poetica Coffee'de yakaladım ve tebrik ettim. Onu gerçekten öldürdüler ve buna çok sevindim. Eve gittim ve bu benim için bir bulanıklık. Makarna yedim, bazı videolar izledim – çeşitli konulardaki YouTube videolarını düzenli olarak tüketiyorum – ve bazı idari işler yapmaya çalıştım. Belki başardım ya da başarısız oldum, hiçbir fikrim yok.