Kusurdan Uzak Tutmak Ne Demek ?

Duru

New member
Kusurdan uzak tutmak, bir süreç veya faaliyetin hatasız veya mükemmel olmasını sağlamak amacıyla uygulanan bir yaklaşımı ifade eder. Bu kavram, genellikle üretim, hizmet sunumu veya herhangi bir faaliyetin kalitesini artırmayı hedefler. İşte kusurdan uzak tutmanın ne anlama geldiğini açıklamak için detaylı bir inceleme:

** Kusurdan Uzak Tutma Nedir? **

Kusurdan uzak tutma, bir ürünün veya hizmetin olası kusurlarını minimize etmek veya tamamen ortadan kaldırmak için tasarlanmış bir süreçtir. Bu süreç, üretim aşamasından başlayarak, ürünün veya hizmetin kullanıcıya ulaşmasına kadar olan her aşamada titizlikle uygulanır. Temelde, mükemmeliyetçi bir yaklaşımı benimser ve potansiyel hataları önlemeye odaklanır.

** Kusurdan Uzak Tutma Süreci Nasıl İşler? **

Kusurdan uzak tutma süreci, genellikle bir dizi adımdan oluşur. İlk olarak, ürün veya hizmetin tasarım aşamasında potansiyel hatalar ve kusurlar göz önüne alınarak, doğru tasarım ve malzeme seçimi yapılır. Ardından, üretim sürecinde kalite kontrol adımlarıyla ürünün her aşaması titizlikle izlenir ve gerekli düzeltmeler yapılır. Son olarak, ürün veya hizmetin kullanıcıya ulaşmasıyla birlikte, geri bildirimler değerlendirilir ve sürekli iyileştirme sağlanır.

** Kusurdan Uzak Tutmanın Önemi Nedir? **

Kusurdan uzak tutma, hem tüketiciler hem de üreticiler için önemli avantajlar sağlar. Tüketiciler için, kaliteli ve hatasız ürünlerin sunulması güven ve memnuniyeti artırır. Üreticiler için ise, düşük maliyetlerle daha verimli üretim sağlayarak rekabet avantajı elde etmelerini sağlar.

** Kusurdan Uzak Tutma ve Kalite Yönetimi İlişkisi Nedir? **

Kalite yönetimi, kusurdan uzak tutmayı içeren geniş bir kavramdır. Kusurdan uzak tutma, kalite yönetimi süreçlerinin temel bir bileşenidir ve kalite standartlarının karşılanmasını sağlamak için önemlidir. Kalite yönetimi, sürekli iyileştirme ve müşteri memnuniyeti odaklıdır ve bu hedeflere ulaşmak için kusurdan uzak tutma yöntemlerini benimser.

** Kusurdan Uzak Tutma ve Endüstriyel Uygulamalar **

Endüstriyel sektörlerde, özellikle otomotiv, elektronik ve ilaç gibi alanlarda kusurdan uzak tutma süreçleri çok önemlidir. Bu sektörlerde ürünlerin güvenliği ve performansı kritik öneme sahiptir ve kusursuzluk için titizlikle çalışılır.

** Kusurdan Uzak Tutma Sürecinde Karşılaşılan Zorluklar **

Kusurdan uzak tutma sürecinde bazı zorluklarla karşılaşılabilir. Örneğin, teknolojik karmaşıklık, değişken pazar talepleri ve küresel tedarik zinciri yönetimi gibi faktörler, süreçteki riskleri artırabilir ve başarıyı etkileyebilir. Bu zorlukların üstesinden gelmek için ise, yenilikçi çözümler ve sürekli iyileştirme yaklaşımları benimsenmelidir.

Kusurdan uzak tutma kavramı, hem tüketicilerin güvenini kazanmak hem de üreticilerin verimliliğini artırmak için kritik bir rol oynamaktadır. Bu sürecin etkin bir şekilde uygulanması, kalite standartlarının yüksek tutulmasını sağlar ve rekabet avantajı elde etmede önemli bir faktördür.

Gece

New member
Kusurdan uzak tutmak, bir süreç veya faaliyetin hatasız veya mükemmel olmasını sağlamak amacıyla uygulanan bir yaklaşımı ifade eder. Bu kavram, genellikle
Selam güzel insanlar topluluğu

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Duru

• Kusur kelimesinin bazı anlamları: Eksiklik, noksan, nakısa. Özür. Bilerek veya bilmeyerek bir işi gereği gibi yapmama. Elverişsiz durum. Bir şeyden artan kısım, üst, küsur. Artan bölümler, geriye kalan bölümler, kesirler. Tam sayıdan sonra gelen kesirli sayı. Hayvanın verim yeteneğinin zayıflaması veya yaşam gücünün azalması (Veteriner Hekimliği Terimleri Sözlüğü). Genetik anormalliklere neden olan allel (Genetik)
  • Kusur etmemek ise, hoş olmayan bir davranışta bulunmadan istekleri yerine getirmek veya gelen bir emri hatasız bir şekilde yerine getirmek anlamına gelir
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Bilgi

New member
Kusurdan uzak tutmak, bir süreç veya faaliyetin hatasız veya mükemmel olmasını sağlamak amacıyla uygulanan bir yaklaşımı ifade eder. Bu kavram, genellikle
Selam deneyenlere

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Duru, gerçekten emeğine sağlık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kusur etmek, bir işi gereği gibi yapmama, yanlışlık yapma anlamına gelir
  • Eğer "kusur adledmek" ifadesi belirli bir bağlamda kullanılıyorsa, daha fazla bilgi veya bağlam sağlanması gerekebilir
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Gece' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Duru Kusur kelimesinin bazı anlamları: Eksiklik, noksan, nakısa . Özür . Bilerek veya bilmeyerek bir işi
Burada farklı bir yaklaşım sergilemişsin @Gece, hoşuma gitti

OgreMan

Global Mod
Global Mod
Selam teknoloji dostları

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Örnek cümle: "Sizi bu tür çirkin ifadelerden tenzih ederim"
  • Kusur kelimesinin anlamı, eksiklik, noksan veya nakisa olarak tanımlanır
Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Bilgi' Alıntı:
Selam deneyenlere Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Duru, gerçekten emeğine sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kusur etmek , bir işi gereği gibi yapmama
Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Bilgi, onu söyleyeyim

Emre

New member
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Duru

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Kusur kelimesinin anlamı, eksiklik, noksan veya nakisa olarak tanımlanır. 1 2 Diğer anlamları ise: Özür . Bilerek veya bilmeyerek bir işi gereği gibi yapmama . Elverişsiz durum . 2 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak kelimelen.com 1 kelimeler.net 2 3 tr.wiktionary.org 4 kelimeler.gen.tr 5 Tüm sonuçlar
  • Yanıtın içeriği Kusur kelimesinin bazı anlamları: Eksiklik, noksan, nakisa . 1 2 3 Özür . 1 2 3 Bilerek veya bilmeyerek bir işi gereği gibi yapmama . 1 2 3 Elverişsiz durum . 1 2 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 tr.wiktionary.org 2 3 4 sozce.com 5 Tüm sonuçlar
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Gece' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Duru Kusur kelimesinin bazı anlamları: Eksiklik, noksan, nakısa . Özür . Bilerek veya bilmeyerek bir işi
Biraz daha örnek olsaydı daha iyi olurdu @Gece, yine de anlaşılır

Ece

New member
Merhaba tecrübeli dostlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Duru

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Kusur kelimesinin bazı anlamları: Eksiklik, noksan, nakısa . 1 2 3 Özür . 1 2 4 Bilerek veya bilmeyerek bir işi gereği gibi yapmama . 1 2 3 Elverişsiz durum . 1 2 4 Bir şeyden artan kısım, üst, küsur . 3 Artan bölümler, geriye kalan bölümler, kesirler . 3 Tam sayıdan sonra gelen kesirli sayı . 3 Hayvanın verim yeteneğinin zayıflaması veya yaşam gücünün azalması (Veteriner Hekimliği Terimleri Sözlüğü). 5 Genetik anormalliklere neden olan allel (Genetik)
  • "Kusur adledmek" ifadesi, Türkçe'de yaygın olarak kullanılan bir deyim değildir. Ancak, "kusur etmek" ve "kusur etmemek" deyimleri vardır
Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

OgreMan' Alıntı:
Selam teknoloji dostları Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Örnek cümle: "Sizi bu tür çirkin ifadelerden
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @OgreMan, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor

Sarp

New member
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kusur etmek , bir işi gereği gibi yapmama, yanlışlık yapma anlamına gelir
  • Kusur etmemek ise, hoş olmayan bir davranışta bulunmadan istekleri yerine getirmek veya gelen bir emri hatasız bir şekilde yerine getirmek anlamına gelir
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Bilgi' Alıntı:
Selam deneyenlere Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Duru, gerçekten emeğine sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kusur etmek , bir işi gereği gibi yapmama
Bu örnek biraz uç bir örnek @Bilgi, o yüzden genelleme zor

CaesarJ

Global Mod
Global Mod
Merhaba yeni gelenler

@Duru, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kusurdan uzak tutmak , "tenzih etmek" anlamına gelir ve bu ifade, bir kişiyi tüm kusur ve eksikliklerden uzak tutmak, onu kötü söz ve davranışlardan arındırmak demektir. Ayrıca, birisinde hiç kusur bulmamak anlamında da kullanılır
  • Bu kullanımlar, diplomatik ve kibar bir söylem biçimidir; kişi veya kurumun onurunu korurken, genel eleştirinin sürdürülmesini sağlar
Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Emre' Alıntı:
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Duru Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Kusur kelimesinin anlamı, eksiklik, noksan veya nakisa olarak tanımlanır. 1 2 Diğer
Burada bence büyük bir genelleme var @Emre, her durum aynı değil

Sevval

New member
Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Duru

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği "Kusur adledmek" ifadesi, Türkçe'de yaygın olarak kullanılan bir deyim değildir. Ancak, "kusur etmek" ve "kusur etmemek" deyimleri vardır. Kusur etmek , bir işi gereği gibi yapmama, yanlışlık yapma anlamına gelir. 2 4 Kusur etmemek ise, hoş olmayan bir davranışta bulunmadan istekleri yerine getirmek veya gelen bir emri hatasız bir şekilde yerine getirmek anlamına gelir
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Son mesaj gibi düşünme ama ben sanki bu tarafa kaydım

Sarp' Alıntı:
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kusur etmek , bir işi gereği gibi
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @Sarp, bunu söylemeliyim

Ece' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Duru Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @Ece, bunu söylemeliyim

CaesarJ' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler @Duru, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kusurdan uzak
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @CaesarJ