Şimdi dinlemeniz gereken 7 yeni şarkı

yüzelli

New member
1. St. Vincent: “Kırık Adam”

St. Vincent'ın müziği genellikle rahatsız edici bir dengeye sahiptir; Annie Clark'ın ani gitar vuruşlarıyla kırmayı sevdiği neredeyse ürkütücü bir soğukluk. Tüm bu gerilim, yaklaşan yedinci albümleri All Born Screaming'in yakıcı ilk single'ı “Broken Man”de büyük bir etki yaratacak şekilde arttı. Clark'ın şimdiye kadar yaptığı en sevdiğim şeylerden biri, Big Black'in “Kerosene” adlı parçasının tehditkar derecede sert canlı cover'ıydı ve burada kesinlikle o heyecan verici endüstriyel sesin ipuçları var.

▶
Dinlemek Spotify, Apple Müzik veya YouTube

2. Zsela: “Yangın Merdiveni”

Jon Pareles geçen hafta çalma listesi için bu parçayı seçmeden önce 29 yaşındaki Brooklyn doğumlu şarkıcı-söz yazarı Zsela'nın müziğine aşina değildim ve onun sessiz, titreyen vokalleri ve cesurca yapısızlaştırılmış prodüksiyonu hemen kulağıma çarptı. Ayrıca beni, Fire Escape'i seviyorsanız bir göz atmaya değer olan 2020 EP'leri Ache of Victory'ye geri götürdü.

▶

3. Willie Nelson: “Sınır”

Willie Nelson, 26 Nisan'da 91. yaş gününe yaklaşırken bile kaydedilen çıktılarında herhangi bir yavaşlama belirtisi görünmüyor. Adını bir Rodney Crowell şarkısının 2019 tarihli coverından alan 10 parçalık The Border albümünü 31 Mayıs'ta yayınlayacak. Sınır devriyesi ajanı rolündeki huysuz Nelson, “Sınırda çalışıyorum” diyor ve “bu benim işime yarıyor.” Latin Amerika bolerosunun etkisi, müziğin keyfi ayrımları aşma yeteneğini gösteriyor.

▶

4. Mdou Moctar: “Adalet İçin Cenaze”

Geçtiğimiz Temmuz ayında, büyük Tuareg gitaristi Mdou Moctar ve grubunun Central Park'taki ücretsiz bir gösteride yeni malzemeler çaldığını gördüm; Saçlarımı arkaya doğru ördüm ve bir sonraki albümü heyecanla bekleyerek gittim. Artık bir çıkış tarihi (3 Mayıs) ve son derece metalik bir başlığı olduğunu duyurmaktan mutluluk duyuyorum: Funeral for Justice. Bu gösteride ön izlemesi yapılan birçok şarkı gibi, bu başlık şarkısı da grubun 2021'deki atılımı “Afrique Victime”dan çok daha akılda kalıcı, ancak yine de Mdou'nun karmaşık, ışık hızındaki çalma tarzının tipik bir örneği.

▶

5. Kamasi Washington: “Giriş”

Müstehcen bir enerji, caz saksafoncusu Kamasi Washington'un yakında çıkacak olan Fearless Movement adlı albümünden yanıltıcı bir şekilde isimlendirilen “Prologue”un sekiz dakikasına yayılmış durumda. Pareles'in yeni bir çalma listesi için bu şarkıyı seçerken söylediği gibi: “Çift zamanlı davul çalma, çılgın perküsyon ve hiperaktif klavye kontrpuanları, dümende Dontae Winslow'un baş döndürücü soloları varken, alçalan akorların üzerinde kararlı bir şekilde süzülen bir melodi etrafında dönüyor.” Trompet ve Washington saksafon tezahüratında “Saf çeviklik ve duygusal vurgular.”